• З 22 вересня бібліотека НаУКМА запрошує вас переглянути книжкову виставку. Книжкове зібрання поєднало в собі тематику до дня незалежності України – шлях становлення незалежної держави – та період російського вторгнення на нашу землю. Віримо, що вистоїмо, переможемо та відродимо свою країну! Чекаємо на вас для перегляду у 22 читальній залі Бібліотеки Антоновичів.
  • Оформлення списків літератури
    Допомога з вибором стилю оформлення бібліографії.
  • Допомога у аналізі видання на предмет хижацьких практик
    Перед подачею рукопису в журнал, авторам варто знати як обрати якісне видання, щоб опублікувати свої результати досліджень. Авторам потрібно ретельно перевіряти якість як традиційних журналів за передплатою, так і журналів відкритого доступу та видавців.

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

Киця Буккиця

alt=

Зустрічайте нашу нову родзинку - кумедну та неймовірно пухнасту кицю Буккицю! 

Читати далі

Найкращий подарунок – книга

alt=

На полицях Могилянської бібліотеки з’явилися книжкові новинки від авторів-могилянців – це «Яра» Марусі Щербини та «Камені» Світлани Богдан.

Читати далі

105 років з народження Омеляна Пріцака

alt=

7 квітня - день народження відомого історика, вченого, сходознавця, філолога, професора Гарвардського університету (США), засновника і першого директора Інституту українських студій Гарвардського університету Омеляна Пріцака (7 квітня 1919 р. - 29 травня 2006 р.).

Читати далі

29 березня - санітарний день

alt=

Звертаємо увагу, що 29 березня (п'ятниця) - санітарний день в Бібліотеці Антоновичів.

Читати далі

28 березня - санітарний день

alt=

Звертаємо увагу, що 28 березня (четвер) - санітарний день в Американській бібліотеці.

Читати далі

Нові видання з тематики голодомору 1932-1933 років

alt=

Співробітники Наукової бібліотеки НаУКМА мали нагоду відвідати круглий стіл "Війна 2014-2024 рр.: сутність російської агресії та засади української перемоги"

Читати далі

Загальна інформація про колекції

Cерйозна колекція наукової, навчальної, довідкової літератури та періодичних видань, що забезпечують наукову та академічну місію НаУКМА. Бібліотечна колекція повністю представлена в Електронному каталозі, електронна частина – на сторінках веб-сайту бібліотеки: Бази даних (A-Z)Е-журнали EBSCO (A-Z), Патенти (A-Z) та колекції електронного каталогу е-Ресурси.  

Загальний бібліотечний фонд (станом на 1.01.2024) становить 999 120 прим., 262 032 ресурсів (56 баз даних).

Формування фонду Наукової бібліотеки НаУКМА - унікальний приклад створення за короткий час (з лютого 1992 р.) від нуля до майже мільйонної, добре знаної в Україні та поза її межами колекції.
70% фонду складають книжки та періодичні видання, подаровані понад 5-ма тисячами фізичних осіб, установ та організацій з різних країн світу. Колекція - багатомовна: видання українською мовою складають 51%, англійською - 23%, решта - іншими мовами світу (понад 100 мов). Щорічне поповнення фонду складає 25-30 тис. примірників.

Гордість Наукової бібліотеки НаУКМА становить Фонд колекцій - 71 (станом на 1.01.2024): приватні книгозбірні українських вчених та діячів української діаспори зі США, Канади, Бразилії, Німеччини, Польщі та ін. Дві колекції склали основу для самостійних підрозділів Бібліотеки: Кабінет Омеляна Пріцака та Бібліотека-Архів Джеймса Мейса. Значну історико-культурну та наукову цінність становить Фонд рідкісних та цінних видань, що нараховує понад 14000 томів та Науковий архів, що містить матеріали викладачів та науковців НаУКМА, діячів культури, освіти та науки України та діаспори.

 

Віртуальний музей НаУКМА

Цифрова колекція

Репозитарій

Путівник бібліотекою