До уваги студентів, аспірантів, викладачів, науковців, усіх, хто пише наукові роботи.

Шановні читачі!

Могилянська бібліотека вітає всіх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!!!

Могилянська бібліотека щиро вітає своїх читачів з наступаючими новорічними святами!!!

3 грудня 1722 року народився найвідоміший спудей Києво-Могилянської академії, невтомний мандрівник, письменник, музикант і філософ Григорій Сковорода.

Команда Наукової Бібліотеки допоможе перевірити журнал на предмет хижацьких практик.

В рамках програми "єПідтримка" повністю вакцинованим українцям держава виплачує по 1000 гривень, за які можна придбати книги

Шановні читачі, вітаємо вас з прийдешніми Різдвом і Новим роком!

Доступ до електронних книг «Центру учбової літератури» продовжено на 2022 рік.

3 грудня за новим стилем народився найвідоміший спудей Києво-Могилянської академії, філософ і поет Григорій Сковорода.

2 січня вітатимемо українську письменницю, перекладачку, літературознавицю Віру Вовк.

Реферативна база даних цитувань Scopus, згідно з рішенням Міністерства освіти і науки України, буде доступною в НаУКМА до 31 травня 2021 р.

З 1 січня 2021 р. В НаУКМА розпочнеться річний доступ до електронних книг (майже 39 тис. видань) на платформі ScienceDirect (включно з безстроковим доступом до колекції 2088 електронних монографій 2019-2020 рр.).

Шановні студенти і викладачі, колеги і партнери Могилянської бібліотеки! Вітаємо вас з прийдешніми зимовими святами.

Вітаємо з Різдвом і Новим роком студентів, викладачів, колег та партнерів Могилянської бібліотеки!

Наукова бібліотека отримала новинки, які можуть стати у нагоді як професійним літературознавцям, філософам, історикам літератури, так і зацікавити могилянців, що прагнуть бути всесторонньо розвиненими особистостями і стежать за літературним процесом сучасності й минувшини.

Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки веде постійну роботу з відслідковування публікацій викладачів та згадок про НаУКМА у пресі. Результатом цієї роботи є випуск  Інформаційного бюлетеня "Публікації в пресі про НаУКМА ".

Успіхів, творчої наснаги, щастя, здоров’я, любові та злагоди Вам та Вашим близьким! 

Студентів вітаємо із завершенням сесії та канікулами! 

ЗАЛІК З КУРСУ "ВДМС" відбудеться 7 грудня (субота) о 10-00 (аудиторії для кожного факультету - в розкладах факультетів).

11 грудня 2019 року о 16:30 в Американській Бібліотеці ім. В. Китастого (підрозділі бібліотеки НаУКМА) відбулася відкрита лекція: "Історія Вітчизняного Джазу ХХ століття".

20.12.19 (п'ятниця), 16:30-18:00 кольорові експерименти на тему хімічних індикаторів провели Кафедра хімії НаУКМА та Американська бібліотека ім. В. Китастого.

Залікове тестування з курсу ВСТУП ДО МОГИЛЯНСЬКИХ СТУДІЙ для тих, хто З ПОВАЖНИХ ПРИЧИН ПРОПУСТИВ залік 7 грудня відбудеться 13 грудня о 10-00 в к.16 Бібліотеки Антоновичів.

Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки веде постійну роботу з відслідковування публікацій викладачів та згадок про НаУКМА у пресі.

28 листопада 2019 року в стінах Бібліотеки ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів вже вдруге відбулася презентація щорічної збірки «Terra-інклюзія», що висвітлює важливі соціальні питання.

19 листопада 2019 року Український науково-дослідний інститут Гарвардського університету США та Національний університет "Києво-Могилянська академія" підписали документ, що забезпечує співпрацю для оцифрування частини архівного фонду колекції Омеляна Пріцака.

Пропонуємо нашим читачам виставку «Микола Лукаш: перекладач за лаштунками», що розташована в 25-й читальній залі. До неї увійшли як дослідження творчого шляху перекладача, так і його роботи.

27 листопада 2019 р. у Науковій бібліотеці НаУКМА відбулася лекція українського мовознавця, автора дослідження «Сучасна українська лінгводидактика: норми в термінології і мовна практика фахівців».

Бібліотекою НаУКМА передплачено доступ до порталу електронної періодики Journals.ua на 2020 рік. 

З EBSCO у 2019 рік!

Бібліотека НаУКМА отримала доступ до баз даних Opens external link in new windowEBSCO на 2019 рік.

Могилянська бібліотека приєдналася до Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», яку започаткувало Міністерство культури України для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців.

Бази даних на платформі EBSCO - різноманітні, стануть у нагоді економістам і хімікам, історикам і правникам. Олександра Ярошенко, відповідальна за е-ресурси в Науковій бібліотеці НаУКМА, розповість, як зробити пошук статей на EBSCO зручним і які матеріали доступні користувачам платформи.

У четвер, 22 грудня, відбувся тренінг «Бібліографічне посилання: загальні положення та правила складання», що провели спеціалісти інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки НаУКМА. На захід завітали учасники з різних університетів та наукових установ, зокрема з Книжкової палати, Національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Київського університету Бориса Грінченка, викладачі та студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Дискусія розгорнулася довкола ДСТУ 8302:2015. Інформація та документація. Бібліографічне посилання, що вступив у дію у 2016 році. У ній взяла участь і одна з авторів нового ДСТУ Галина Миколаївна Плиса, яка пояснила розбіжність між наведеними в ДСТУ прикладами та правилами самого стандарту помилками, що виникли вже під час друку примірників документа. Про наявність розбіжностей потрібно знати усім користувачам Стандарту та очікувати на виправлення, які обіцяють підготувати окремим додатком.  Крім того, пам’ятати, що документ лише «рекомендовано» науковцям, тоді як в українських періодичних виданнях та установах можуть функціонувати власні правила та політики щодо використання ДСТУ 8302:2015 чи давнішого ДСТУ ГОСТ 7.1:2006. Присутні домовилися про подальші обговорення та організацію подібних заходів в інших університетах. 

Усі, хто пропустив тренінг, можуть знайти презентацію у відкритому доступі, а також приклади використання старого і нового Стандартів в новому розділі "Оформлення списків літератури" на сайті Бібліотеки НаУКМА. 

22 грудня о 12:00 запрошуємо взяти участь у тренінгу "Бібліографічне посилання: загальні положення та правила складання".

Спеціалісти відділу бібліографії розкажуть про основні види бібліографічних посилань, що використовуються на практиці, опишуть правила складання та приклади вживання. Також в рамках презентації буде представлено новий ДСТУ 8302:2015. Інформація та документація. Бібліографічне посилання, що вступив у дію у 2016 році. Спеціалісти наукової бібліотеки дадуть відповідь на усі питання, що стосуються нового і старого стандартів та їх вживання і, найголовніше, проконсультують як же правильно тепер оформлювати списки літератури до наукових робіт. 

Місце проведення: вул. Волоська 8/5, корпус 4, Американська бібліотека імені Китастого.

Подія на Facebook.

Репозитарій