Пам’яті героїв Крут…
29 січня 1918 року увійшло в історію як символ національної трагедії та героїзму української молоді.

Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки веде постійну роботу з відслідковування публікацій викладачів та згадок про НаУКМА у пресі.

Бібліотечні фонди Могилянської книгозбірні поповнилися щедрим дарунком. 

Вшановуємо пам'ять про Віру Вовк 

Це перший День народження без Віри Вовк.

Звертаємо Вашу увагу на зміну графіку роботи бібліотеки з 1 лютого 2022

З технічних причин Вам на е-пошту тимчасово не будуть надходити повідомлення від бібліотеки про:

- закінчення терміну видачі;
- заборгованість;
- виконані замовлення, що очікують на бронеполиці.

Звертайте, будь ласка, увагу на термін видачі примірника (Повернути до) у власному електронному формулярі.

Звертаємо увагу, що 28 січня (п’ятниця) САНІТАРНИЙ ДЕНЬ. Для користувачів бібліотека не працює.

У НаУКМА розпочалися Дні науки НаУКМА. Дні науки НаУКМА – це чудова нагода обмінятися досвідом, дізнатися про наукову діяльність окремих підрозділів, обговорити актуальні теми вивчення іноземних мов, історії, лінгвістики, розвитку навичок академічного письма.

У Могилянській бібліотеці поповнення – книга «Дисиденти» за редакцією Вахатанга Кіпіані, історика і викладача Кафедри зв’язків з громадськістю НаУКМА.

У четвер, 13 січня відбудеться вебінар про користування статистичною базою Statista.

В НаУКМА продовжено доступ до мультидисциплінарної наукової платформи Research4Life на 2021 р.

Шановні дослідники НаУКМА, запрошуємо вас на вебінари, що проводитиме Могилянська бібліотека у січні-лютому 2021 року.
Для участі потрібна попередня реєстрація.

Шановні читачі, повідомляємо, що з 25 січня 2021 року бібліотека відновлює свою роботу в обмеженому режимі.

В НаУКМА продовжено доступ до цифрового пакету електронних баз даних EBSCO eifl. Ця колекція наукових мультидисциплінарних ресурсів стане у нагоді студентам, викладачам, аспірантам та дослідникам НаУКМА незалежно від галузі знань.

З 1 січня 2021 р. в НаУКМА розпочався річний доступ до електронних книг (майже 39 тис. видань) на платформі ScienceDirect

Робота бібліотеки під час карантинних обмежень

15 січня 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Агатангела Кримського

В рамках Днів науки НаУКМА 2021, запрошуємо 4 лютого 2021 о 16:00 на вебінар "Наукометрія: кількісний аналіз наукових публікацій".

В НаУКМА карантинні обмеження продовжено до 28 лютого 2021.

Науковий журнал Kyiv-Mohyla Humanities Journal успішно пройшов індексацію у Scopus і, починаючи з сьомого випуску (2020) журнал входить до бази даних цитувань Scopus.

Opens external link in new windowThe Times Digital Archive  - це повнотекстовий ресурс, що надає доступ до факсиміле більш ніж 200 років існування газети The Times, одного з найбільш популярних ресурсів для висвітлення новин 18, 19 та 20 століття.

Протягом лютого 2020 в НаУКМА відбуватиметься тестовий доступ до психологічної бази даних Opens external link in new windowAPA’s PsycTherapy.

В рамках Opens external link in new windowДнів науки в НаУКМА 2020, Наукова Бібліотека проводить семінар "Електронні ресурси для науки і освіти: огляд ліцензійних баз даних, доступних в НаУКМА".

А Ви вже бачили у Могилянській бібліотеці продовження серії Видавництво Старого Лева про митців?

Шановні користувачі!

Запрошуємо 31 січня о 17:00 до 25-ї зали Бібліотеки Антоновичів на презентацію 5 номера "Kyiv-Mohyla Humanities Journal".Як науковий журнал може сприяти розвитку кар'єри? Як опублікуватись в журналі, який індексується у "Web of Science", безкоштовно? Приходьте  на презентацію до бібліотеки та дізнайтесь!

Шановні користувачі, з 1-го січня 2019 року пеня за один примірник, затриманий на один день, становить 3 гривні відповідно до Opens external link in new windowНаказу про пеню і платні послуги № 304.

Запрошуємо могилянську спільноту на презентацію книги гостьового професора Києво-Могилянської академії Даніеля Григорчука «Міф та божевілля».

У НаУКМА передплачено доступ до електронних версій журналів на платформі Opens external link in new windowJournalsUA. Тепер користувачі Бібліотеки НаУКМА зможуть читати 8 українських періодичних видань у режимі онлайн.

7 січня виповнюється 70 років старшій викладачці НаУКМА Л.І. Брюховецькій. 

У грудні 2018 р. відбулося чергове преміювання науковців НаУКМА за публікації у виданнях, що індексуються в наукометричних базах Scopus та/чи Web of Science Core Collection.

У НаУКМА передплачено доступ до баз даних Research4Life на 2019 рік.

Opens external link in new windowResearch4Life – це наукові бази даних, що надають доступ до технічної та медичної інформації, зосереджуючись на охороні здоров'я, сільському господарстві, навколишньому середовищі та інших життєвих, фізичних і соціальних науках. Як унікальне державно-приватне партнерство між агенціями ООН, університетами та видавцями, Research4Life скорочує розрив у знаннях між країнами, що розвиваються, і промислово розвиненими країнами.

2 січня 2019-го відзначає день народження українська письменниця, учасниця Нью-Йоркської літературної групи, почесна докторка НаУКМА Віра Вовк (псевдонім, справжнє ім’я – Віра Остапівна Селянська).

Opens external link in new windowHeinOnline містить понад 160 мільйонів сторінок та 160 000 найменувань з юридичної історії та державних документів у форматі, що дозволяє повнотекстовий пошук та перегляд зображень.

27 січня в 23-й залі Бібліотеки Антоновичів о 12-й годині розпочнеться марафон написання нових вікі-статей українською. Його присвячено 14-річчю зі створення першої статті в українській Вікіпедії. Вже традиційно Могилянська бібліотека запрошує приєднуватися до заходу: приносьте свої ноутбуки або користуйтесь бібліотечними ПК, оберіть тему, скористайтесь авторитетними джерелами та створіть нову статтю!

У НаУКМА ухвалено Opens external link in new windowнаказ №29 про забезпечення представлення науково-педагогічних працівників НаУКМА в базі даних Google Scholar. Цей наказ має на меті якомога повніше відобразити наукову діяльність співробітників Києво-Могилянської академії через представлення в базах даних.

Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки веде постійну роботу з відслідковування публікацій викладачів та згадок про НаУКМА у пресі. Результатом цієї роботи є випуск  Інформаційного бюлетеня "Публікації в пресі про НаУКМА ".

Кожен бібліотекар може зробити «Вікіпедію» більш достовірною.
З 15 січня по 3 лютого триватиме марафон Opens external link in new window#1lib1ref (один бібліотекар – одне посилання). Умова участі – до 3 лютого принаймні один раз відредагувати статтю, що цього потребує. На думку організаторів заходу, якби кожен бібліотекар приділив хоча б 15 хв редагуванню «Вікіпедії», це усунуло б значну кількість неточностей. Оскільки дослідники однаково зазирають до «Вікіпедії», то чому б не подбати про використання перевірених джерел у матеріалах та точність викладених фактів. Саме так вирішили ми з колегами, тож Могилянська бібліотека 15-го січня приєднується до акції. 

Репозитарій