Лащик Євген Іванович (27.10.1937-20.07.1995) – український філософ, який досліджував філософські погляди Григорія Сковороди та вивчав твори Володимира Винниченка.

Підтримуючи рух Відкритого Доступу (Open Access) Open Access та Відкритої Науки (Open Science), Наукова бібліотека отримала ресурси, які стануть у нагоді для навчання, викладання та досліджень

Маємо поповнення бібліотечного фонду – отримали монографію кандидатки історичних наук, наукової співробітниці відділу етнології сучасності Інституту народознавства НАН України Олени Серебрякової «Шлюбні ворожіння в календарній обрядовості українців».

З 17 по 31 жовтня 2022 року Бібліотека НаУКМА отримала тестовий доступ до баз даних IEEE Xplore 

15 жовтня відзначаємо 407 річницю заснування Академії

Шановні користувачі! 
Бібліотека НаУКМА  відновила дистанційний режим обслуговування до 17 жовтня 2022 р.

Ще один чудовий дарунок до Всеукраїнського дня бібліотек отримали від дарувальника та давнього друга бібліотеки Сергія Григоровича Кубракова.

До Всеукраїнського дня бібліотек за сприяння багаторічного партнера бібліотеки видавництва ArtHuss отримали книгу від американської професорки Кайни Лескі «Креативність як шторм».

31 жовтня відзначають Всесвітній день міст. До цього свята пропонуємо вам почитати видання про українські міста, зокрема три наші новинки.

Дякуємо за новинки, які отримали в дарунок від нашого багаторічного партнера, видавництва «Дух і літера».

Санітарний день в Бібліотеці Антоновичів та Філологічній бібліотеці.

Для користувачів бібліотека не працює.

 

Санітарний день в Бібліотеці Антоновичів та Філологічній бібліотеці.

Для користувачів бібліотека не працює

 

Графік роботи бібліотеки з 25 жовтня

Продовжуємо розповідати про новинки Могилянської бібліотеки. Сьогодні згадуємо двох дисидентів – Василя Стуса і Миколу Руденка.

Запрошуємо користувачів Наукової Бібліотеки НаУКМА долучитись 27 жовтня 2021, о 14:00-16:30 до вебінару з онлайн трансляцією в youtube.

Нещодавно фонди Могилянської бібліотеки поповнила підбірка новинок видавництва «Кліо». Серед них і цікаві праці наших викладачів.

2021 року Києво-Могилянська академія відзначає 406 років від заснування. Фонди Наукової бібліотеки чимало можуть розповісти про її історію.

До 30-річчя відновленої Академії в електронний архів долучили ще одну могилянську газету – «Майдан Могилянка». 

Вітаємо захисників і захисниць України з їхнім святом! Користуючись нагодою, хочемо представити новинку по темі, що вже є в нашому фонді -  «Історія війн і військового мистецтва». 

Шановні користувачі Бібліотеки НаУКМА, повідомляємо про зміни у розкладі у зв'язку з державним святом (14 жовтня).

Санітарний день в Бібліотеці Антоновичів, Бібліотеці ресурсного центру вивчення англійської мови, Філологічній бібліотеці.

Шановні студенти першого року навчання!

Сьогодні 28 жовтня о 16-30 відбудеться Лекція «Про Могилянку та могилянські цінності» від почесного Президента НаУКМА (1991-2007) В.С. Брюховецького в курсі Вступу до Могилянських студій  для факультетів  - ФПвН, ФПрН, ФСНСТ. Приєднатись за посиланням.

До Дня академії 15 жовтня 2020 року традиційно відзначили досягнення працівників університету.

405 років у цих стінах здобувають освіту українські студенти.

14 жовтня (середа) – святковий деньДля користувачів бібліотека не працює

В цей день Україна відзначає три славетних свята – День захисника Вітчизни, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Від усього серця вітаємо з  цими знаменними святами всіх чоловіків України!

Міжнародна щорічна конференція «Наукова комунікація в цифрову епоху» (#SCDA20) відбувається вже 8-й рік поспіль.
Цього року ми знов хотіли б бачити всіх в НаУКМА, і кілька разів переносили дати проведення, але карантин продовжує вносити свої корективи.
І все ж:  конференція #SCDA20  відбудеться онлайн:  22-23 жовтня 2020 р. Програма конференції.

Вітаємо всіх читачів, запрошуємо разом з нами пірнути в різноманіття новинок осені, які вже потрапили на наші полиці.

У цей складний для бібліотек час ми продовжуємо надавати послуги користувачам, дотримуючись усіх необхідних заходів безпеки.

Академічна доброчесність - одна з важливих умов розвитку якісної вищої освіти в Україні.

Підтримуючи рух Відкритого Доступу (Open Access) та Відкритої Науки (Open Science), Національний Університет «Києво-Могилянська академія» приєднався до Initiative for Open Citations (I4OC)відкривши посилання та інші метадані, які наукові видання НаУКМА передають у Crossref.

Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу 2019 проходить під гаслом «Open for Whom? Equity in Open Knowledge» – «Відкриті для кого? Рівність доступу до відкритих знань».

Протягом 17 жовтня – 20 листопада 2019 студенти та викладачі Національного Університету «Києво-Могилянська академія» мають доступ до правничих баз даних компанії Wolters Kluwer

Могилянці - 404! Запрошуємо усіх поринути у атмосферу справжнього родинного тепла та затишку!

Запрошуємо на інавгураційну лекцію Почесного доктора НауКМА Євгена Чолія.

Могилянська бібліотека працює за наступним розкладом:

30 жовтня запрошуємо на презентацію нових видань Володимира Свідзінського (1885 – 1941) – поета і перекладача доби «Розстріляного відродження», а також книжок про нього. Народжений 8 жовтня, поет загинув за трагічних обставин 18 числа цього місяця. Долучимо до контексту і творчість поетів Нью-Йоркської групи – шанувальників та перекладачів Свідзінського.

22-26 жовтня 2018 запрошуємо приєднуватися до заходів, що присвячені Всесвітньому тижню відкритого доступу. Цього року темою обрано Designing Equitable Foundations for Open Knowledge («Створення рівних умов для відкритих знань»).

Шановні читачі, у зв’язку з Днем захисника України та 403-літтям Києво-Могилянської академії, Наукова бібліотека НаУКМА буде зачинена 14, 15 жовтня

До уваги біологів НаУКМА! До 31 жовтня можна вільно завантажувати підбірку статей на платформі Springer.

3 жовтня о 18:30 у НаУКМА відбудеться презентація книги нашого випускника (ФЕН-2008) Володимира Стецика "Розворот". 

Репозитарій