Фонд бібліотеки поповнився незвичайною новинкою – книгою Андрія Мероника “24.02”.  

Міжнародні компанії Elsevier, EBSCO, BMJ Publishing Group Ltd з метою підтримки українських вчених надають доступ до власних електронних ресурсів. Ресурси призначені для українських лікарів, медсестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я. 

Шановні користувачі, наша бібліотека отримала доступ до бази даних ACM (Association for Computing Machinery) Digital Library.

З 7 листопада 2022 додатково відкривається читальну залу № 25 для самостійної роботи. Створені Вами замовлення онлайн через е-каталог видаються лише у читальній залі 22.

9 листопада – День української писемності та мови. Символічно, що саме в цей день вже багато років українці з усього світу об'єднуються для написання Радіодиктанту національної єдності.

Бібліотека НаУКМА продовжує обслуговувати читачів та виконувати замовлення з усіх підбібліотек, замовлених через електронний каталог за графіком

Санітарний день в Бібліотеці Антоновичів та Філологічній бібліотеці.

Для користувачів бібліотека не працює.

Премія Джеймса Мейса – щорічна нагорода, заснована 2008-го року, вручається у меморіальні дні пам’яті Голодомору. Джеймс Мейс був американським істориком, журналістом, професором НаУКМА, який досліджував Голодомор 1932-1933 рр. і розповідав про цю трагедію світові.

Представляємо вам дві книги про українських митців, яких активно обговорюють останніми роками.

У Всесвітній день містобудування поговоримо про те, як будуються міста, а саме мономіста українського Сходу.

Продовжуємо наповнювати фонд бібліотеки виданнями про наших співвітчизників, що прославили Україну, - серією «Знамениті українці». Маємо вже чималу колекцію.

В НаУКМА розпочався тестовий доступ до новинної бази даних Global NewsBank.

З 25 по 31 жовтня у світі відзначають Тиждень відкритого доступу. Як Нобель у Швеції, ми вирішили відзначити тих, хто здійснив найбільший внесок у могилянський електронний архів eKMAIR.

Кожного року в четверту суботу листопада на згадку про Голодомор 1932-33 років українці запалюють свічу у вікні. Цього року цей день припадає на 28 листопада. 

Шановні студенти, аспіранти, здобувачі, викладачі, науковці, співробітники та випускники НаУКМА, запрошуємо Вас взяти участь у вебінарі про електронні ресурси для науки і освіти правників.

Новинки вже виструнчилися на полицях Могилянської бібліотеки! Цього разу ми підготували для вас (майже) мистецьку підбірку.

Шановні користувачі Бібліотеки НаУКМА!

30 листопада (понеділок)
Санітарний день в Бібліотеці Антоновичів, Бібліотеці ресурсного центру вивчення англійської мови, Філологічній бібліотеці.

В НаУКМА розпочався тестовий доступ до повнотекстової бази даних наукових рецензованих журналів та книг від Central and Eastern European Online Library (CEEOL). Тестовий доступ триватиме 4 тижні.

9 листопада 2020 р. студенти й викладачі НаУКМА зібралися на платформі Zoom, щоб разом написати XX ювілейний Радіодиктант національної єдності. Усі могилянці могли надіслати свої диктанти в Бібліотеку НаУКМА на розгляд і виграти призи.

Згідно Наказу НаУКМА № 403 від 30.10.20 карантинно-обмежувальні та профілактичні протиепідемічні заходи в НаУКМА продовжено з 1 березня 2020 до 31 грудня 2020. 

9 листопада відбуватиметься Радіодиктант національної єдності. 

В НаУКМА розпочато тестовий доступ до онлайн-сервісу із оформлення бібліографічних посилань «Grafiati» (https://www.grafiati.com/).

З 1 до 31 грудня 2019 студенти та дослідники Національного університету "Києво-Могилянська академія" матимуть доступ до книжкової бази даних Opens external link in new windowDigital Book Platform від компанії Wolters Kluwer.

Метою заходу є презентація збірки оповідань та обговорення проблематики висвітлення важливих соціальних питань у вітчизняній літературі.

28 листопада відбулась лекція "Digital literacy and Open Science practices for researchers" в рамках проекту Erasmus+ DocHub.

Дарунок від IREX in Ukraine - це дві книги, що занурюють в історії, об'єднані боротьбою.

Цього року День пам’яті жертв голодоморів в Україні припадає на 23 листопада. «Людяність у нелюдяний час», «Енциклопедія Голодомору»… Ці книги Могилянській бібліотеці подарував Національний музей «Меморіал жертв голодомору».

Круглий стіл - презентація монографії "Жінки та Голодомор-геноцид, жертви, очевидці, призвідниці" (за редакції Вікторії Малько).

В Бібліотеці Антоновичів буде проведено лекцію проф. С. Омельчука "Термінологічна система української лінгводидактики: від неузгодженності до норми".

Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН запускає новий напрямок – Інновації від природи.

Могилянська бібліотека проаналізувала дані про те, хто, коли і як користується наукометричною базою даних Scopus в НаУКМА.

Наказ по НаУКМА №29 зобов’язав могилянських дослідників створити та відредагувати вже створені профілі в базі даних Google Scholar. 21 листопада о 17:00 в Бібліотеці Антоновичів відбудеться тренінг для науковців, що скерований на покращення навичок ефективної роботи з безкоштовною спеціалізованою пошуковою системою Google Scholar, яка дозволяє проводити пошук академічної літератури.

15 листопада у Бібліотеці Антоновичів відбудеться презентація гостросюжетного детективу Сергія Оксеника «Самка богомола». За псевдонімом ховається нині покійний Сергій Семенович Іванюк, що протягом років вів у НаУКМА курс «Основи літературної творчості» і виховав не одне покоління письменників, і сам мав вдалий письменницький досвід.

Запрошуємо до бібліотеки НаУКМА могилянських дослідників на тренінг з користування наукометричною базою  Scopus.

Тетяна Чорна, директор Наукової бібліотеки НаУКМА, взяла участь у конференції "Бібліотека. Наука. Комунікації" (8-9 листопада) і отримала дарунок від Національної бібліотеки ім. В. І. Вернадського до нашого фонду.

14 листопада у бібліотеці відбудеться презентація збірки Видавничий центр «12» «Terra інклюзія». Вона містить твори переможців та фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у категорії спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія». Серед них – випускниці Києво-Могилянської академії - Мар'яна Лелик (ФГН – 2003, МП – 2005) та Міла Березюк (ФГН – 2015).

6-8 листопада до Бібліотеки приходили екскурсійні групи - діти з подільського садочка № 307 «Барвінок».

Бібліотека НаУКМА пропонує для студентів, викладачів і співробітників навчальні тренінги та семінари з користування ресурсами бібліотеки та багатьох інших тем. Замовити груповий тренінг для студентів чи викладачів можна через Opens external link in new windowформу

Восени 2018-го року Наукова бібліотека прийняла в дар від родини Opens external link in new windowСергія Семеновича Іванюка понад 400 видань з його особистої книгозбірні.

НаУКМА продовжить передплату на Scopus та Web of Science коштом державного бюджету.

Цього року МОН надало доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету вдвічі більшій кількості вишів та наукових установ, ніж 2017-го. Opens external link in new windowВідповідний наказ з повним переліком був опублікований 8 листопада 2018 року на сайті Міністерства.

Радіодиктанту бути! Могилянські студенти приєднуються до Дня української писемності та мови і пишуть Радіодиктант національної єдності в Бібліотеці Антоновичів.

Шановні дослідники НаУКМА, запрошуємо 28 листопада 2018 о 17:00 дізнатися про тонкощі укладання бібліографічних списків до Ваших наукових досліджень. Розглянемо основні правила їхнього оформлення, загальні вимоги до цитування, а також які міжнародні стилі цитування затверджені в Україні Міністерством освіти і науки.

Репозитарій