Могилянська бібліотека щиро вітає випускників 2022 року! Бажаємо з легкістю крокувати по життю і завжди відчувати підтримку альма-матер.

Понад п’ятнадцять видавців Research4Life, які раніше не пропонували свій контент в Україні, тепер розширили свої пропозиції. 

Відповідно до наказу від 28 квітня 2021 року карантинно-обмежувальні та профілактичні протиепідемічні заходи у НаУКМА продовжено до 30 червня 2021 року.

Нагадуємо, що протягом всього 2021 року користувачі мають змогу читати та завантажувати повні тексти понад 39 тис. електронних книг одного з провідних видавництв світу Elsevier, які доступні на платформі ScienceDirect.

Розмовний клуб повертається в Американську бібліотеку ім. Віктора Китастого. Проте у зв’язку з карантинними обмеженнями ми зустрінемося онлайн.

35 років тому сталася подія, що вплинула на всю Східну Європу

Тетяна Антонович народилася 15 квітня 1915 року у Відні.


Шановні читачі, нагадуємо, що у бібліотеці НаУКМА під час карантину продовжує діяти віддалений доступ до баз даних, котрі передплачує університет для могилянських дослідників.

30 квітня виповнюється 100 років від дня народження Юрія Семенка (30.04.1920, с. Михайлівка Апостольського р-ну Дніпропетровської обл. – 07.03.2003, Мюнхен) – журналіста, редактора, письменника, першого історика українських шахів, міжнародного майстра ФІДЕ (фр.: Fédération Internationale des Échecs, FIDE) — міжнародної організації шахістів. Частина його архівних матеріалів прикрашає архівну колекцію НаУКМА.

Зважаючи на посилення карантинно-обмежувальних заходів в країні та в НаУКМА, з 18 березня Наукова бібліотека НаУКМА припиняє обслуговування користувачів (читальні зали працювати не будуть). Бібліотека продовжує працювати в дистанційному режимі.

15 квітня 1915 р. (105 років тому) народилася Тетяна Михайлівна Антонович. Як відомо, один з корпусів нашої бібліотеки носить ім'я подружжя Антоновичів, Тетяни й Омеляна, завдяки яким будівлю було відновлено для студентів та професорів НаУКМА.

7 квітня 1919 року народився видатний історик, сходознавець, поліглот Омелян Пріцак.

Шановні студенти, викладачі, співробітники Могилянки!

На час запровадження карантинно-обмежувальних заходів  в НаУКМА читальні зали Бібліотеки Антоновичів працюють в режимі лише видачі літератури.

З метою запобігання захворювань, викликаних коронавірусом COVID-19, згідно з наказом в.о. президента від 06.03.2020 №99  «Про запровадження карантинно-обмежувальних та профілактичних протиепідемічних заходів у НаУКМА» та рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я №22-04/6302/2-20 від 03.03.2020 у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» з 10 березня 2020 року призупиняється проведення будь-яких заходів в усіх корпусах та на території НаУКМА (масових заходів освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру), окрім навчального процесу.

Шановні користувачі,
у зв'язку з державними вихідними, бібліотека НаУКМА має такий розклад роботи

2018-го року у ніч проти 26 квітня покинув цей світ доцент кафедри літературознавства, письменник, один з тих, хто відроджував Києво-Могилянську академію Сергій Семенович Іванюк (1952-2018).

26 квітня 2019-го виповнюється 25 років зі смерті Володимира Ісидоровича Старицького (1919-1994).

Що таке Publons, навіщо і кому він потрібен?

Леслі О'Доногью, австралійська мотиваційна спікерка, коуч з досягнення життєвих цілей, проведе в Американській бібліотеці ім. В. Китастого для всіх охочих практичний семінар з управління цілями.

Шановні користувачі, у зв’язку з виборами Президента України і правом на волевиявлення кожного громадянина України, маємо такий розклад роботи бібліотеки

Шановні користувачі, у зв’язку з частковими відключеннями електроенергії на 1-му містечку можливі затримки у виконанні замовлень та зміни в роботі Філологічної бібліотеки, Бібліотеки Антоновичів та Бібліотеки ресурсного центру.

17 квітня о 16:30 в Американській бібліотеці ім. В. Китастого при НаУКМА (вул. Волоська 8/5) відбудеться відкрита лекція «Джаз в Американській бібліотеці КМА».

12 квітня о 15:00 в Бібліотеці Антоновичів проведе лекцію той, хто створив символіку сучасної Могилянки – Василь Чебаник, український каліграфіст, що ілюстрував твори Тичини, Рильського, Сосюри, автор каліграфічного оформлення Конституції України та Шевченківської премії.

7 квітня виповнюється 100 років з дня народження українського філолога, історика, сходознавця, засновника Українського інституту в Гарварді, Омеляна Йосиповича Пріцака.

Шановні читачі, у суботу та неділю 6-7 квітня буде зачинена Бібліотека Антоновичів.

Сьома щорічна міжнародна науково-практична конференція Opens external link in new window«Наукова комунікація в цифрову епоху» відбулася 28-29 березня 2019 р.

25 квітня запрошуємо студентів, докторантів, викладачів Києво-Могилянської академії до Бібліотеки Антоновичів на тренінг Наукометричні бази як інструмент дослідника — про те, як ефективно користуватися наукометричними базами, такими, як Scopus та Web of Science  для власних досліджень. 

У суботу, 24-го квітня о 14:00 запрошуємо до Бібліотеки Антоновичів на Майстерню Вікіпедії в рамках Тижня франкофонії в Україні та Місячника франкофонії у Вікіпедії.

18 квітня 2018 р. о 13-30 в Американській бібліотеці імені Віктора Китастого НаУКМА відбудеться тренінг "Opens external link in new windowЯк зареєструвати унікальний дослідницький профіль ReseacherID і для чого він Вам". Проводить тренінг фахівець Clarivate Analytics Ірина Тихонкова. Організатор: Центр наукометрії та цифрової підтримки досліджень НаУКМА.

Наукова бібліотека запрошує могилянців на тренінг Opens external link in new windowWeb of Science для студентів НаУКМА з метою популяризації електронних ресурсів Opens external link in new windowWeb of Science серед читачів Бібліотеки та оптимізації використання бази.

15 квітня традиційно відзначаємо день народження Тетяни Михайлівни Антонович (1915-2001).

11 квітня 2018 р. о 17:00 в Бібліотеці Антоновичів відбудеться тренінг для науковців НаУКМА, що скерований на покращення навичок ефективної роботи з безкоштовною пошуковою системою Opens external link in new windowGoogle Scholar, яка дозволяє проводити пошук академічної літератури.

7 квітня 2018-го року відзначаємо 99 років з народження Opens external link in new windowОмеляна Пріцака – українського вченого сходознавця. Відомий тим, що сприяв відкриттю та став першим директором Українського наукового інститут Гарвардського університету, а ще Омеляна Йосиповича вважають науковцем справді світового рівня у наукових колах Європи й США. 

У зв'язку з ремонтними роботами, бібліотека рідкісних та цінних видань, для користувачів буде зачинена на період з 05.04.2018 по 20.04.2018
Замовлення можна буде отримати у Бібліотеці Антоновичів (читальна зала 22).

Шоста щорічна міжнародна науково-практична конференція Opens external link in new window«Наукова комунікація в цифрову епоху» відбулася 29-30 березня 2018 р. в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Її організаторами виступили Наукова бібліотека НаУКМА, Державна наукова установа «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації», Громадська організація ELIbUk, Центр наукометрії та цифрової підтримки досліджень НаУКМА.

Репозитарій