Вітаємо з Всеукраїнський днем бібліотек своїх колег, однодумців, партнерів та читачів! Бажаємо миру, наснаги, натхнення, оптимізму та творчого піднесення.

Могилянська бібліотека щиро вітає першокурсників!

Щиро вітаємо корифея української літератури та бажаємо творчої наснаги, здоров’я, злагоди та миру!

30 вересня традиційно відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек.

Запрошуємо переглянути книжкову виставку «Разом переможемо. Все буде Україна!»

Запрошуємо вас скористатись послугами нашого Цифрового Хабу Дія

Фонд колекцій Наукової бібліотеки НаУКМА сьогодні налічує 72 книжкових зібрання громадських наукових організацій та установ, відомих діячів науки i культури України та інших країн світу.

Шановні читачі! Звертаємо Вашу увагу, що з 1 вересня нараховується ПЕНЯ за затримані примірники.

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек.

30 вересня 2021 р. запрошуємо до Бібліотеки НаУКМА на останню, святкову екскурсію з циклу заходів, присвячених Всеукраїнському дню бібліотек.

Любі читачі, запрошуємо погортати нові видання, що надійшли до бібліотеки у вересні. Цього разу ми розповімо про книги видавництва «Сафран». Спогади, збірки оповідань, романи відкривають невідомий європейському читачеві Близький і Далекий Схід.

Вітаємо відомого українського поета, майстра пісенної лірики, почесного професора НаУКМА Дмитра Павличка, який 28 вересня 2021 відзначає 92-й день народження.

Розпочинаємо новий сезон стажування студентів у Науковій бібліотеці.

Ми відкрили осінній екскурсійний сезон в Могилянській бібліотеці і перші відвідувачі вже встигли познайомитись з її історією та сьогоденням. Ми показали скарби нашої книгозбірні, їх вагу та цінність.

До 31 грудня 2021 р. триває тестовий доступ до наукової літератури в галузях фармакології та медицини, технічних та суспільних наук від видавництва Bentham Science.  Доступ до Bentham Science здійснюється за сприяння МОН України.

Запрошуємо усіх зацікавлених у медіації та сучасній художній літературі на презентацію роману "Танець дикобразів. Роман з почуттями", що відбудеться у Могилянській бібліотеці 23 вересня о 16:00 у Могилянській бібліотеці.

Наукова бібліотека НаУКМА стала книжковим партнером великого проекту з популяризації української прози XIX-XXI ст.

З нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня 2021 р.) запрошуємо могилянців на безкоштовні екскурсії Могилянською бібліотекою.

9 вересня в НаУКМА відбувся справжній перформанс: професор Гарань презентував свою нову книжку «Від Брежнєва до Зеленського: дилеми українського політолога».

Студентським у смартфоні можна користуватися, як і звичайним, пластиковим квитком. Цифровим студентським можна скористатися як читальним квитком у бібліотеці.

Запрошуємо на зустріч «Від Брєжнєва до Зеленського» з Олексієм Васильовичем Гаранем, співзасновником Могилянки та «патріархом» української політології.

На зустрічі з колективом Наукової бібліотеки НаУКМА в.о. президента Києво-Могилянської академії Олександра Гуменна передала директору Тетяні Чорній книги до фонду бібліотеки

Восени 2021 року запрошуємо могилянських викладачів, студентів, аспірантів взяти участь у циклі заходів від Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія»!

Вітаємо всіх друзів і колег зі Всесвітнім днем бібліотек! 

Для користувачів бібліотека не працює.

У фонді Могилянської бібліотеки з’явилися новинки різних українських видавництв

Представляємо новий упорядкований фонд архівних документів під назвою «Українська діаспора».

На період карантину, бази даних eLibraryUSA (зазвичай доступні на кампусі, в Американській Бібліотеці) надають можливість віддаленого доступу. Для доступу потрібно заповнити форму.

8 вересня ми відзначали Міжнародний день грамотності, а сьогодні раді розповісти про подарунок, який має безпосередній стосунок до грамотності) Це книга "Словники української мови: 1596-2018".

Цього року першокурсників НаУКМА вітатимуть віртуально. Трансляцію можна буде переглянути на сторінці Національного університету «Києво-Могилянська академія» в Фейсбук. На Фейсбуці створена спеціальна подія Посвята 2020, до якої можна долучатися та поширювати її в мережах.

Київська міська державна адміністрація підтримала звернення Вченої ради  НаУКМА і винесла на громадське обговорення перейменування вулиці академіка Кржижановського на вулицю Омеляна Пріцака. 

Project MUSE пропонує книги та журнали з відкритим доступом від відомих університетських та наукових товариств. 

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек!

Запрошуємо до Наукової бібліотеки НаУКМА на роботу фахівців, які люблять і знають свою роботу, та хочуть допомагати дослідникам одного з найкращих освітніх закладів країни.

Шановні студенти, щорічний Opens external link in new window«Буклет першокурсника» чекає Вас на сайті бібліотеки.

Українська мова: унормування, розунормування, перевнормування (1920–2015) / Зредаґував Сергій Вакуленко за участі Катерини Каруник. – Харків: Харківське історико-філологічне товариство, 2018. – 713 с., 6 мап.

Києво-Могилянська академія та її Бібліотека раді представити виставку мистецьких творів, котрі все життя збирала українська письменниця, учасниця Нью-Йоркської групи поетів Віра Вовк.

Фонди нашої бібліотеки поповнився книжками з особистої книгозбірні Віталія Дончика. Їх передала до НаУКМА у травні 2018-го вдова письменника Євгенія Андріївна. До вересня вдалося внести до електронного каталогу понад 700 Opens external link in new windowназв книжок.

7 вересня бібліотекарі НаУКМА відвідали Бібліографічний ярмарок, що організовувала Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека ім. В. Г. Заболотного.

Шановні читачі, з 1 вересня у Бібліотеці відчиняються читальні зали і пункти видачі, а тривалість роботи буде різною для окремих підбібліотек.

Активувати постійний читацький квиток студенти перших курсів зможуть в будь-якій читальній залі та на довідці, підійшовши зі студентським, а до отримання студентського Ви можете отримати тимчасовий читацький у бібліотекарів у читальних залах і на довідці.

Репозитарій