Директорці Могилянської бібліотеки Тетяні Володимирівні Чорній свою знахідку передав реставратор Олександр Миколайович Махиня, інженер технічного нагляду. Книга є підручником грецької мови і має штампи бібліотеки, а також нотатки читачів.

Староакадемічний як одноповерхова будівля з'явився на цьому місці 1704 року, протягом 18-го століття його перебудовували і добудовували, тут проходило навчання, а з появою Конгрегаційної зали - ораторські виступи й загальні зібрання КМА. З початку 20 століття тут розташовувалася книгозбірня Київської духовної академії, спадкоємиці КМА.

У часи оновленої Києво-Могилянської академії в цьому корпусі до 2017 року розміщувалася Дослідницька зала бібліотеки НаУКМА, зала періодики, Мистецька читальна зала та сховище Бібліотеки рідкісних та цінних книг. Влітку 2017-го Академія отримала кошти на реставрацію будівлі, і фонди були переміщені в інші сховища.

З початку реставраційних робіт у Староакадемічного корпусу дослідники знаходять речі, котрі були загублені за стелажами. 2017-го року могилянці знайшли тут дамський револьвер за книжковими шафами, котрі не пересували понад 150 років.

Репозитарій