НаУКМА має передплачений доступ до ресурсів EBSCO, серед яких:

Opens external link in new windowEBSCO Academic Search Premier – мультидисциплінарна колекція з більш ніж 3 тисяч  активних повнотекстових журналів 

Opens external link in new windowEBSCO Business Source Premier – колекція з Бізнесу та економіки (більше 1100 активних повнотекстових журналів)

Opens external link in new windowEBSCO ERIC (Education Resource Information Center) – ресурс, що надає доступ до літератури та інших ресурсів у галузі освіти.

Opens external link in new windowEBSCO GreenFILE – база даних екологічної інформації, що пропонує доступ до наукових даних, урядових ресурсів, публічної інформації, присвячених впливу людей на навколишнє середовище.

Opens external link in new windowEBSCO Health Source – Consumer Edition – Consumer Edition – колекція науково-популярної інформації про здоров’я, орієнтована на споживачів.

Opens external link in new windowEBSCO Health Source: Nursing / Academic Edition – база даних охоплює актуальні теми з догляду за хворими, терапії, психічного здоров’я, медичного права та ін. Містить повні тексти з понад 350 журналів.

Opens external link in new windowEBSCO LISTA (Library, Information Science & Technology Abstracts)  - профільна бібліографічна база даних для бібліотечних та інформаційних працівників, що індексує понад 600 журналів з наукометрії, бібліотекознавства, інформаційного менеджменту, каталогізації, класифікації тощо.

Opens external link in new windowEBSCO MasterFile Premier – міждисциплінарна база даних, що містить повні тексти близько 1 700 загальнодовідкових видань, майже 500 тематичних довідників та більш ніж 164 400 документів. Також у базі представлено колекцію зображень з понад 502 000 фотографій, карт і прапорів.  

Opens external link in new windowEBSCO MEDLINE – бібліографічна база даних топових медичних журналів, яку створює U.S. National Library of Medicine. База складається із бібліографічних описів (21 млн записів) та резюме з більше ніж 5,6 тисяч наукових біомедичних журналів 60 мовами та використовує терміни.  

Opens external link in new windowEBSCO Newspaper Source надає доступ до повних текстів 45 національних американських та міжнародних газет (USA Today, The Washington Post, The Times, Christian Science Monitor, Toronto Star тощо), а також до 315 газет регіонального значення. Також є тексти стенограм  теле- та радіоновин від CBS News, CNN, CNN International, FOX News, NPR та ін. 

Opens external link in new windowEBSCO Regional Business News надає доступ до більш ніж 80 повнотекстових матеріалів регіональних видань з бізнесу, що охоплюють великі міста і сільські райони США і Канади, включаючи такі видання, як Arizona Business, Business North Carolina, Crain's New York Business, Des Moines Business Record, Enterprise Salt Lake City, Fort Worth Business Press, Orange County Business Journal, Westchester County Business Journal, тощо. База даних доповнює базу Business Source Complete і оновлюється щодня. 

Opens external link in new windowEBSCO Teacher Reference Center – бібліографічна база даних для освітян. Індексує понад 200 назв рецензованих журналів, присвячених освіті різних рівнів (початкової, середньої та вищої), освіті вчителів, кращим практикам навчання, навчальним програмам, медіа в освіті, грамотності, адміністративним питанням тощо.   

Opens external link in new windowEBSCO European Views of the Americas: 1493 to 1750 – бібліографічна база даних, що включає твори про Америку, опубліковані у Європі з 1493 по 1750 роки. База сформована на основі видання European Americana: A Chronological Guide to Works Printed In Europe Relating to the Americas, 1493-1750 та містить більше ніж 32.000 записів. 

Доступ триває до 31 грудня 2020 року і здійснюється в локальній мережі та через віддалений доступ (надається після заповнення форми для реєстрації).

Репозитарій