Ірина Глік працювала у цифровій лабораторії головної міської бібліотеки Філадельфії, має значний досвід оцифровки та створення колекцій, зокрема, на базі архіву американського режисера Лоуренса Шіллера, негативів і кіноплівок кінця 19-го – початку 20-го ст. Оцифровувала фотознімки та принти, рідкісні видання, ілюміновані манускрипи, твори живопису, предмети великих розмірів (плакати, мапи, архітектурні креслення). Також працює в техніці цианотипії.
Презентація Ірини Глік охоплює широке коло питань, пов'язаних із цифруванням – від ідентифікації артефактів, які підлягають цифруванню, до технічних аспектів. Що таке архівне цифрування? Яка світлина відповідає архівним стандартам? Як поводитися з матеріалом під час цифрування? Якого кольору стіни у приміщенні, де працює діджитал-архівіст і чому? Відповіді на ці запитання будуть цікаві не лише фахівцям, а й студентам гуманітарних та ІТ-спеціальностей.
Більше про роботу Ірини Глік
Кількість місць обмежена. Будемо вдячні за попередню реєстрацію.
Організатори: Культурно-мистецький центр НаУКМА, Наукова бібліотека НаУКМА та Американська бібліотека НаУКМА ім. Віктора Китастого.
Де: Американська бібліотека ім. В. Китастого (вул. Волоська, 8/5, корпус 4, 1-й поверх)
Коли: 15:00, 18 лютого 2019.
Подія в Facebook.

Репозитарій