Opens external link in new windowThe Ukrainian Weekly - англомовний тижневик Українського Народного Союзу. Виходить з 1933 року в м. Джерсі-Сіті (США). Газета інформує про важливі події в Україні й діаспорі. У часи СРСР газета інформувала про рух опору радянській владі та заходи на користь репресованих.

Opens external link in new window"Свобода" - газета української громади в Америці. Заснована у 1893 році в США і є найстарішою в світі україномовною газетою. З 1921 по 1998 роки була єдиним українським виданням за кордоном. Електронний архів "Свободи" - це унікальне джерело інформації з історії України. Він нараховує близько 23 000 випусків газети, включно з першим, який вийшов 15 вересня 1893 року, а також біля сотні альманахів УНС, підбірку дитячого журналу "Веселка", книжки, що видавались друкарнею «Свободи».

Передплата цих видань стала можлива завдяки фінансовій підтримці Києво-Могилянської Фундації в Америці. Доступ триває з 21 лютого 2018 до 28 лютого 2019 і здійснюється за логіном та паролем (надається після заповнення форми для реєстрації).

Репозитарій