Бази даних цитувань Opens external link in new windowWeb of Science (від Opens external link in new windowClarivate) та Opens external link in new windowScopus (від Opens external link in new windowElsevier) активно використовують науковці, аспранти та вкладачі НаУКМА (зокрема, Національний університет "Києво-Могилянська академія" Opens external link in new windowвходить до переліку 20 українських установ, де найблішье використовувались ці бази протягом 2019 року).

Web of Science та Scopus - це ліцензійні наукові бази даних, які не містять повнотестових ресурсів, проте мають інструменти для відстеження цитованості наукових публікацій. Це також пошукові системи, які формують статистику, що характеризує стан і динаміку показників затребуваності, активності та індексів впливу діяльності окремих вчених і дослідницьких організацій.

Наразі МОН домовилося з компаніями, що надають доступ до баз даних, про передплату Web of Science на 1 рік, а Scopus – на 9 місяців. У майбутньому ці терміни планується продовжити відповідно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів.

Доступ до Web of Science продовжено до 31 травня 2021 р., до Scopus - до 28 лютого 2021 року. Бази даних доступні з усіх комп’ютерів на кампусі НаУКМА, а також Opens external link in new windowвіддалено - за корпоративною поштою НаУКМА. Для вхду, введіть свою поштову адресу на домені ukma.edu.ua та пароль від неї.

Інструкції:

Opens external link in new windowScopus для початківців

Opens external link in new windowWeb of Science для студентів НаУКМА

Репозитарій