Усвідомлюючи, що Бібліотеки НаУКМА відіграють важливу роль у підтримці навчальної та наукової діяльності Академії, Наукова Бібліотека НаУКМА продовжує підтримувати доступ до низки бібліотечних ресурсів, сервісів та послуг під час карантину, викликаного поширенням вірусу COVID-19, дотримуючись вимог керівництва Університету.

З метою охорони здоров’я наших користувачів, а також наших співробітників та викладачів, а також, зважаючи на посилення карантинно-обмежувальних заходів в країні та в НаУКМА, з 18 березня Наукова бібліотека НаУКМА припинила обслуговування користувачів (читальні зали працювати не будуть). 

Бібліотека продовжує працювати в дистанційному режимі, електронні ресурси бібліотеки доступні, співробітники бібліотеки надають консультації та підтримку користувачів віддалено. Ми продовжуємо надавати більшість наших послуг дистанційно, включаючи інструкції, наукові консультації, довідкові послуги, а також доступ до всіх наших цифрових колекцій, включаючи бази даних.  

Наукова Література

Cambridge University Press

Кембриджський університет (University of Cambridge) з огляду на карантинні обмеження відкрив доступ до понад 700 підручників (textbooks) з найрізноматніших напрямків. Доступ вільно в мережі Інтернет, без логіну і паролю відкрито до 31 травня 2020 р.

Дослідження COVID-19 у Dimensions

Для того, щоб забезпечити легкий доступ до інформації щодо спалаху вірусу COVID-19, база даних Dimensions створила глибокий лінк із повнотекстовими результатами пошуку досліджень, що стосуються COVID-19. Китайська академія наук (Chinese Academy of Sciences) рекомендувала дослідникам використовувати Dimensions як джерело всіх результатів досліджень вірусу. Доступ вільно в мережі Інтернет, без логіну і паролю.

Дослідження COVID-19 у ScienceDirect

Elsevier надає повний доступ до досліджень COVID-19 для PubMed Central та інших баз даних з охорони здоров'я для прискорення боротьби з коронавірусом. Так, у базі даних ScienceDirect безкоштовно доступні повні тексти близко 20 000 наукових статей про вірус. Доступ вільно в мережі Інтернет, без логіну і паролю.

Дослідження COVID-19 у Wiley

Wiley робить колекцію журнальних статей та розділів книг про дослідження коронавірусу вільно доступною світовій науковій спільноті. Доступ вільно в мережі Інтернет, без логіну і паролю.

JSTOR

Академічний ресурс JSTOR відкрив значну частину своєї бази даних для широкої публіки на тлі закриття університетів у всьому світі через пандемію коронавірусу. Доступ вільно в мережі Інтернет, без логіну і паролю.

 

Художня Література

New York Public Library E-Book Central

Понад 300 000 електронних книг та аудіокниг, доступних безкоштовно - від дитячих книг до бестселерів. Для початку роботи необхідно завантажити додаток на свій пристрій. Доступ вільно в мережі Інтернет, необхідно завантажити додаток.

Навчальні матеріали

Онлайн-курси Prometheus

Платформа онлайн-курсів Prometheus відкрила більше 100 безкоштовних занять для дистанційного навчання. Рекомендуємо курси, розроблені викладачами та науковцями Києво-Могилянської академії:

Наукова комунікація в цифрову епоху
Історія Києво-Могилянської академії
Готуємось до ЗНО з англійської разом з могилянцями

Coursera for Campus в НаУКМА

НаУКМА пропонує скористатись безкоштовним доступом до платформи Coursera для своїх студентів, викладачів та дослідників. Для доступу необхідно заповнити анкету. Реєстрація доступна лише для користувачів з обліковим записом у домені НаУКМА. Реєстрація триває до 31 липня 2020 р. Доступ: вільно в мережі Інтернет, потрібно заповнити анкету.

Вебінари та спілкування онлайн

EBSCO webinar series

Серія вебінарів EBSCO пропонує бібліотекарям по всьому світу можливість краще зрозуміти потребу в цифровій підтримці наукових досліджень своїх викладачів, студентів та дослідників. Починаючи з 24 березня, приєднуйтесь до вебінарів, які висвітлюють теми щодо відкритого доступу та відкритої науки, ролі бібліотеки у віддаленому навчанні, просування бібліотечних ресурсів із використанням соціальних медіа, фейкових новин та інформаційної грамотності, управління стресом в умовах невизначеності, тощо. Доступ: вільно в мережі Інтернет, потрібно зареєструватись для участі у вебінарі.

Репозитарій