Олексій Васильович Гарань, професор, викладач кафедри політології НаУКМА, представив свою нову книгу про досвід політолога на тлі історичних подій. Праця видана за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. У актовій залі зібралися студенти, викладачі і випускники НаУКМА, журналісти, політологи, фахівці з міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю. Під час презентації відбувся збір коштів для благодійного фонду «Повернись живим» .

Олексій Васильович згадував про політичну ситуацію в СРСР, своє захоплення Че Геварою, роботу в Москві, а також розповів про процес відновлення Києво-Могилянської академії. Він зізнався слухачам, що поворотною книгою для його політичного самоусвідомлення і відходу від комуністичної ідеології стала одна з робіт Джеймса Мейса, журналіста, історика, дослідника Голодомору, викладача НаУКМА. Бібліотека і архів професора Мейса зберігаються в Могилянській бібліотеці. Спогади Олексій Гарань ілюстрував виконанням музичних творів, що відповідали епосі, на гітарі та синтезаторі.

До дискусії долучився академік Василь Миколайович Ткаченко, історик, політолог, який викладав у Олексія Васильовича. Він розповів про використання класичних творів Маркса і Енгельса для протидії партійним рішенням в часи СРСР.

Під час питань і відповідей аудиторія цікавилася в автора можливістю появи нової книжки та диску з піснями, його баченням політичного майбутнього України, а також політичними поглядами студентів Києво-Могилянської академії. Олексій Васильович запросив записуватися на його курс «Порівняльна політологія», передбачив вступ України до НАТО і зазначив, що мріє також про успішне обрання Президента НаУКМА. Нагадаємо, що 16 вересня 2021 р. Академія обиратиме Президента. 14 вересня відбудуться дебати кандидатів у Президенти НаУКМА.

Даруючи Могилянській бібліотеці примірник нової книги, Олексій Васильович написав: «Бути цій книзі в колекції Могилянки – це честь для мене». Невдовзі шукайте «Від Брежнєва до Зеленського: дилеми українського політолога» в електронному каталозі.

 

                                                                                                                  

Репозитарій