У відповідь на вторгнення Росії в Україну, Research4Life (програма, організована Продовольчою та Сільськогосподарською організацією ООН) занепокоєна тим, як поточна складна ситуація впливає на здатність українських науковців використовувати інформаційні ресурси для відповіді на негайні та довгострокові потреби. 

Партнери-видавці Research4Life зробили кроки для розширення доступу до інформаційних ресурсів для українських установ. Понад п’ятнадцять видавців Research4Life, які раніше не пропонували свій контент в Україні, тепер розширили свої пропозиції. Повний перелік ресурсів, до яких надано доступ, можна переглянути за посиланням: bit.ly/36SnPG9, зазначивши у відповідних полях назву країни (Ukraine) та тип установи (University).

У межах платформи Research4Life забезпечується доступ до більше ніж 154 тис. наукових журналів і книг від понад 200 видавців з усього світу. Платформа складається з 5 колекцій літератури:

  • Hinari (дослідження в галузі біології та медицини);
  • AGORA (дослідження в галузі сільського господарства);
  • OARE (дослідження навколишнього середовища);
  • ARDI (доступ до науково-технічної інформації);
  • GOALI (дослідження в галузі права та соціальних наук).

Нагадуємо, що доступ до Research4Life здійснюється в НаУКМА: у локальній мережі (на кампусі) / а також віддалено від кампусу, за посиланням (де логін - ваша корпоративна пошта НаУКМА, пароль - ваш пароль від цієї пошти). 

Детальніше про користування базами -  у презентації та у відеозаписі вебінару від Наукової Бібліотеки НаУКМА. 

Фахівці бібліотеки надають довідки та консультації по роботі з ресурсами Research4Life, звертайтесь до Олександри Ярошенко (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

У зв’язку зі складною ситуацією в Україні, цьогоріч прийнято рішення скасувати плату для українських установ.

Для отримання доступу закладам вищої освіти і науковим установам необхідно зареєструватися, заповнивши форму за посиланням: bit.ly/3JSYmLo . Представники платформи забезпечують швидкий розгляд заявок від установ з України (якщо раніше розгляд заявок зазвичай тривав від 2 до 4 тижнів, то зараз процес реєстрації пришвидшено).

Репозитарій