Web of Science - це наукометрична база даних цитувань від компанії Clarivate, що пропонує доступ до бібліографії наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням реальної цитованості цих матеріалів. Доступ: у локальній мережі (на кампусі) / віддалений доступ (де логін - ваша корпоративна пошта НаУКМА, пароль - ваш пароль від цієї пошти). Крім того, до кінця 2022 року діє доступ до бази даних Scopus від компанії Elsevier. Scopus - бібліографічна та реферативна база даних й інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях. Scopus - база даних, яка: не містить повних текстів статей, однак може включати посилання на повні тексти в першоджерелах і списки всіх бібліографічних посилань, що зустрічаються в кожній публікації, що дозволяє отримати найповнішу бібліографію по темі, переглянути індекс цитування публікації, h-index автора, обрати журнал для публікації. Доступ: у локальній мережі (на кампусі) / віддалений доступ (де логін - ваша корпоративна пошта НаУКМА, пароль - ваш пароль від цієї пошти).

Нагадуємо що починаючи із 2016 року НаУКМА здійснює преміювання науковців університету за публікації у виданнях, що входять у міжнародні наукометричні бази даних Scopus та Web of Scienсe.

Окрім бази даних «Scopus», компанія «Elsevier» у межах проєкту «Research4Life» відкрила українським науковцям доступ до повнотекстових ресурсів бази даних «ScienceDirect», низки медичних ресурсів, як-от: «ClinicalKey», «Complete Anatomy», «Embase», «Osmosis».

Репозитарій