9 листопада – День української писемності та мови. Символічно, що саме в цей день вже багато років українці з усього світу об'єднуються для написання Радіодиктанту національної єдності.

Цього року авторкою тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а сам диктант читатиме українська акторка театру та кіно, Герой України Ада Роговцева. 

До методичної роботи над Радіодиктантом традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови НаУКМА Лариса Масенко.

Радіодиктант розпочнеться об 11 годині за київським часом та звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Крім того, долучитися до написання можна через платформи:

Текст диктанту буде оприлюднено 10 листопада, свій варіант для перевірки можна надіслати на адресу:

м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада) або сфотографувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Бібліотека НаУКМА долучається до написання Радіодиктанту та запрошує усіх Могилянців взяти участь у цій події.

Репозитарій