Іменний фонд (ендавмент) Івана Кіндрата (США) Міжнародного Благодійного Фонду відродження Києво-Могилянської Академії започатковано у 2016 р. для підтримки досліджень (scholarships) в галузі історії України від найдавніших часів до сьогодення, в т.ч. історії Києво-Могилянської академії в усі часи її існування та розвитку.
У 2022 році одним з лавреатів став проєкт "Оцифрування, обробка та систематизація архівних відеоматеріалів (Лекції могилянців)". У роботі брали участь співробітники Центру електронної освіти і технічних засобів навчання, Наукової бібліотеки та Інформаційно-обчислювального центру.
     Під час роботи було систематизовано й переведено в електронний формат 37 відеокасет з лекціями, заходами НаУКМА та 14 відеокасет Авторського курсу Ліни Костенко "Українська культура в проекції на третє тисячоліття". Оригінали відеокасет зберігаються у колекції цінних та рідкісних видань бібліотеки.
     Відеозаписи з курсом письменниці Ліни Костенко "Українська культура в проекції на третє тисячоліття", що був прочитаний для студентів Києво-Могилянської академії з 21 лютого по 27 березня 2000 р., розміщені на внутрішньому сервісі НаУКМА. Курс складається з 14 лекцій-монологів. Запросив лекторку В’ячеслав Степанович Брюховецький.

Відеозаписи лекцій та подій розміщені на могилянському ютуб-каналі UKMA Lectures & Conferences:

1. Барабаш Ю. Я. Гоголезнавство в Україні і поза нею.
Юрій Барабаш – український літературний критик, доктор філологічних наук, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2004 року – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 24 січня 2005 року.

2. Бжезінський З. Україна і світ.
Збіґнєв Бжезінський – американський політолог, соціолог і державний діяч, доктор філософії, колишній Радник з національної безпеки Президента Джиммі Картера, а також радник Центру стратегічних і міжнародних студій – прочитав лекцію в НаУКМА 14 травня 2004 року.

3. Богачевська-Хом'як М. Інтелігенція та інтелегенщина: вічно молоде вино.
Марта Богачевська-Хом'як – докторка історичних наук (Колумбійський університет, 1968), директорка Програми наукових обмінів ім. Фулбрайта в Україні, авторка праць з історії жіночого руху в Україні прочитала лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 28 січня 2005 року.

4. Братські школи XVI - поч. XVII ст. Телепередача про братські школи в Україні XVI - поч. XVII ст.
Ведучий передачі – заступник директора Педагогічного музею України Вадим Тригубенко. У зйомці брали участь Сергій Савчук і Юрій Яковенко, актори Театру дитячої та юнацької творчості "Мрія". Телепередача вийшла за сприяння Національної телекомпанії України і творчого обєднання "Наука" в 1996 році.

5. Брюховецький В. С. Колізії та наслідки становлення громадянського суспільства в Україні.
Вʼячеслав Брюховецький – український літературознавець, педагог і громадський діяч, літературний критик, Герой України (2007), почесний президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»  прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 24 січня 2005 року.

6. Гаврилишин Б. Д. Україна в майбутньому геополітичному контексті.
Богдан Гаврилишин – український, канадський та швейцарський економіст, громадський діяч, меценат, колишній член Римського клубу, іноземний член НАН України, президент Фонду Богдана Гаврилишина – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 27 січня 2003 року.  

7. Гарань О. В. Чи існує "слов'янський трикутник" (Росія, Україна, Білорусь) у реальній політиці?
Олексій Гарань доктор історичних наук, професор кафедри політології НаУКМА, фахівець з історії ХХ-ХХІ ст., а також з питань взаємовідносин України, Росії та ЄС – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 27 січня 2003 року.

8. Гороховський С. Антропоморфні образи в інформаційних технологіях.
Семен Гороховський доцент кафедри інформатики НаУКМА – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 24 січня 2005 року.

9. Житник В. К. Норми сучасної української літературної мови.
Володимир Житник доцент кафедри української мови, кандидат філологічних наук, член Національної Спілки письменників України, керівник Творчого об'єднання перекладачів Київської організації НСПУ, лауреат премії ім. М. Рильського – прочитав лекцію у НаУКМА у 2004 році. 

10. Загребельний П. А. Український шлях.
Павло Загребельний – український письменник, сценарист, Герой України (2004), лауреат Шевченківської премії – прочитав лекцію в Культурно-Мистецькому Центрі НаУКМА 26 листопада 2003 року.

11. Замостьян В. П. Ідеологія здоров'я навколишнього середовища.
Віталій Замостян доктор медичних наук та автор більше сотні наукових праць у галузі фізіології та екології – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 31 січня 2003 року. 

12. Зустріч української громади США з президентом НаУКМА В.С. Брюховецьким та директоркою наукової бібліотеки Т. О. Ярошенко.
Зустріч української громади США з президентом НаУКМА В. С. Брюховецьким та директоркою Наукової бібліотеки Т. О. Ярошенко відбулась у квітні 2005 року в Українському Культурному Центрі, м. Детройт, Мічиган, США.

13. Інавгураційна лекція 1 вересня 2003 р. К. Цайнінгер. Оптимізація бізнес-процесу для глобальної конкуренції. 
Карл Цайнінґер голова і виконавчий директор консалтингової фірми «Global Technology Management Consultants», директор Літніх програм для німецькомовних країн у Принстонському університеті – прочитав Інавгураційну лекцію у НаУКМА 1 вересня 2003 року.

14. Кірсенко М. В. Кульмінація французького абсолютизму.
Михайло Кірсенко український історик, професор, засновник кафедри історії НаУКМА, співавтор 17 книжок, автор понад 150 інших друкованих праць, член Пан-Європейського руху, член Українського національного комітету істориків, член делегації України на 67 сесії Генеральної асамблеї ООН – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

15. Кримський С. Б. Культура як світ людини.
Сергій Кримський – український філософ, культуролог, представник Київської філософської школи, лауреат Шевченківської премії (2005), премій НАН України: імені Д. З. Мануїльського (1990), ім. М. Туган-Барановського (2000), ім. Д. Чижевського (2001), заслужений діяч науки і техніки України (1996), член Нью-Йоркської академії наук (1995), автор 10 монографій та біля 240 інших друкованих праць – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

16. Лекція-проповідь патріарха Київського і всієї Руси -України святійшого Філарета "Навчання для духовного збагачення".
Святійший Філарет – український православний архієрей, патріарх Київський і всієї Руси-України Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) у 1995-2018 роках – прочитав лекцію-проповідь у НаУКМА 2 вересня 2004 року.

17. Макареня В. Методика проведення практичних занять з фізичного виховання студентів спеціального навчального відділення.
Володимир Макареня кандидат медичних наук, доцент кафедри фізичного виховання НаУКМА, автор підручників та навчальних посібників, більше 100 статей з проблем фізичного виховання студентів вищих навчальних закладів прочитав лекцію у НаУКМА у 2004 році. У відеозаписі також представлено комплекс фізичних вправ, який виконують студенти Могилянки.

18. Мицик Ю. А. Переяславська Рада 1654 р.: міфи і реальність. 
Юрій Мицик  – український історик, джерелознавець, археограф, дослідник історії України козацької доби, церковної історії, збирач усних свідчень про Голодомор в Україні 1932-1933 років, публіцист, священик, доктор історичних наук (1989), професор кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія» (1990), завідувач відділу княжої та козацької доби Інституту української археографії та джерелознавства НАН України (1990-1992,1996-2013), завідувач Дніпропетровським відділенням ІУАД (1992-1996) – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 31 січня 2003 року.

19. Мицик Ю. Українське козацтво.
Юрій Мицик – український історик, джерелознавець, археограф, дослідник історії України козацької доби, церковної історії, збирач усних свідчень про Голодомор в Україні 1932-1933 років, публіцист, священик, доктор історичних наук (1989), професор кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія» (1990), завідувач відділу княжої та козацької доби Інституту української археографії та джерелознавства НАН України (1990-1992,1996-2013), завідувач Дніпропетровським відділенням ІУАД (1992-1996) – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

20. Моренець В. П. Український літературний канон міфи і реальність.
Володимир Моренець – український літературознавець, доктор філологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка (1996), багаторічний завідувач кафедри літератури Національного університету «Києво-Могилянська академія», автор праць з української та польської літератури – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 31 січня 2003 року.

21. Наливайко Д. С. Марсель Пруст та його роман "У пошуках втраченого часу".
Дмитро Наливайко  український літературознавець, фахівець з порівняльного дослідження світової й української літератури, доктор філологічних наук, професор, дійсний член (академік) НАН України, завідувач відділу компаративістики Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, автор 11 монографій та близько 250 інших друкованих праць – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

22. Паніотто В. Планування вибірки у соціологічному дослідженні.
Володимир Паніотто – український соціолог, доктор філософських наук, генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології, професор кафедри соціології Університету «Києво-Могилянська Академія» – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

23. Пахльовська О. Україна, Майдан і Реінтеграція в Європу.
Оксана Пахльовська – українська письменниця, перекладачка, культурологиня, професорка, докторка філологічних наук, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка – прочитала лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 28 січня 2005 року. 

24. Пиріг Л. А. Охорона здоров'я в Україні як складова державотворення.
Любомир Пиріг доктор медичних наук, член-кореспондент НАН України, академік АМНУ, завідувач кафедри нефрології Київської медичної академії післядипломної освіти імені Платона Шупика, керівник клініки терапевтичної нефрології Інституту урології та нефрології АМНУ, президент Всеукраїнського лікарського товариства – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 24 січня 2005 р.

25. Поезія Ліни Костенко в часах перехідних і вічних.
На круглому столі виступили: Микола Ільницький (професор, ЛНУ ім. І. Франка), Леонід Куценко (професор, Кіровоградський ДПУ), Тарас Салига (професор, ЛНУ ім. І. Франка), Володимир Моренець (професор, НаУКМА), Іван Малкович (поет, видавець), Володимир Панченко (професор, НаУКМА), Олександр Астаф'єв (професор, КНУ ім. Т. Шевченка), Лариса Брюховецька (мистецтвознавиця, головна редакторка журналу "Кіно-Театр"), Анатолій Ткаченко (КНУ ім. Т. Шевченка), Ростислав Семків (доцент, НаУКМА), Анатолій Яковець (Могилянська школа журналістики), Дмитро Дроздовський (студент НаУКМА) та сама Ліна Костенко. Круглий стіл у НаУКМА проведений 18 березня 2005 року.

26. Помаранчевий вертеп.
Студенти НаУКМА привітали викладачів та співробітників Києво-Могилянської академії з Різдвом Христовим та Новорічними святами. Вертепне дійство з колядками відбулось 17 січня 2005 року.

27. Попович М. В. Культура українського бароко.
Мирослав Поповичукраїнський філософ, доктор філософських наук, професор, директор Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України, академік НАН України, автор 15 монографій і більше 100 інших друкованих праць, лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка – прочитав лекцію у 2004 році.

28. Ромовська З. В. Проблеми здійснення судової влади в Україні.
Зорислава Ромовська – професорка, докторка юридичних наук та авторка книги "Сімейний кодекс України. Практичний коментар" прочитала лекцію у рамках Днів науки НаУКМА 28 січня 2005 року.

29. Рябов С. Г. Вульгаризми політичної думки.
Сергій Рябов український філософ, політолог, професор кафедри політології та автор близько сотні наукових праць – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 26 січня 2004 року.

30. Хмелько В. Є. Лінгво-етнічна структура України: тенденції змін за роки незалежності.
Валерій Хмелько – український соціолог, фахівець у галузі макросоціології та електоральної соціології, професор кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», президент Київського міжнародного інституту соціології  – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА у 2003 році.

31. Хмелько В. Прогнозування подальшої еволюції суспільств.
Валерій Хмелько  – український соціолог, фахівець у галузі макросоціології та електоральної соціології, професор кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», президент Київського міжнародного інституту соціології  – прочитав лекцію у НаУКМА у 2003 році.

32. Щербак Ю. Геополітичні проблеми України в епоху глобалізації (лекція перша).
Юрій Щербак – український письменник, сценарист, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат, лікар-епідеміолог, доктор медичних наук, почесний доктор медицини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця  – прочитав лекцію у НаУКМА у 2004 році.

33. Щербак Ю. Геополітичні проблеми України в епоху глобалізації (лекція друга).
Юрій Щербак – український письменник, сценарист, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат, лікар-епідеміолог, доктор медичних наук, почесний доктор медицини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця  – прочитав лекцію у НаУКМА у 2004 році.

34. Щербак Ю. М. Україна: виклик і вибір.
Юрій Щербак – український письменник, сценарист, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат, лікар-епідеміолог, доктор медичних наук, почесний доктор медицини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 26 січня 2004 року. Лекція на основі власної книги "Україна: виклик і вибір. Перспективи України в глобалізованому світі XXI століття".

35. Юхновський І. Р. Принципи буття і державності.
Ігор Юхновський – український фізик-теоретик, громадський та політичний діяч, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, народний депутат України І–IV скликань, автор близько 500 наукових праць – прочитав лекцію у рамках Днів науки в НаУКМА 27 січня 2003 року.

36. Яковенко Н. М. Освітні комунікації та еволюція типів і напрямів освіти в Речі Посполитій.
Наталя Яковенко українська історикиня, докторка історичних наук, перекладачка, заслужена діячка науки і техніки України, професорка кафедри історії НаУКМА, авторка шести монографій та понад 200 праць з історії України XVI-XVII століть – прочитала лекцію НаУКМА у 2003 році.

37. Groot W. Investing in Public Health.
Вім Гроот – професор економіки охорони здоров'я в Маастріхтському університеті, автор та співавтор 11 книг та понад 120 статей у міжнародних журналах, один із координаторів створення магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" в НаУКМА – прочитав лекцію НаУКМА 1 вересня 2004 року.

Репозитарій