Асоціація випускників спільно з кафедрою української мови та Науковою бібліотекою НаУКМА організовують презентацію книги Орисі Демської «Українська мова. Подорож від Бад-Емса до Страсбурга».

Подорож від Бад-Емса до Страсбурга — це розповідь про шлях, який подолала українська мова за минулі, не менш бурхливі для нашої історії, сторіччя. Це пройдений шлях на мапі світу, де українську намагалися заборонити, та де вона здобула статус майбутньої офіційної мови Європейського Союзу.
Орися Демська розповідає про зародження і розвиток української мови від індоєвропейської прамови до наших днів, її взаємодію з іншими мовами, історію взаємозбагачень, непримириме протистояння з російською і перебіг лінгвоцидів, із яких вона все ж таки вийшла переможницею.
Пані Орися доступно розповідає про формування української державності й національної ідентичності через мову й завдяки мові.
Орися Демська — лінгвістка, докторка філологічних наук, професорка. Викладала в Києво-Могилянській академії, ЛНУ ім. І. Франка, Дрогобицькому, Вроцлавському, Варшавському, Ягеллонському (Краків), Ґіссенському (Німеччина) університетах. Перша голова Національної комісії зі стандартів державної мови (2020–2022). Професорка Національної академії СБУ. Великий Учитель Української академії лідерства. Входить до складу Комісії з питань найменувань КМДА.

Модеруватиме розмову Олена Кадочнікова, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Могилянки.
Реєстрація (кількість місць та примірників книги обмежена) за покликанням.
На презентації можна буде придбати примірник і отримати автограф пані Орисі Демської.
Презентація відбудеться 21 травня (вівторок), о 17:00Бібліотека Тетяни та Омеляна Антоновичів НаУКМА.

Нагадування і точне місце події надійде в листі-підтвердженні.

До зустрічі в Могилянці!