Таїсія Сидорчук, викладачка НаУКМА, керівниця Центру орієнталістики ім. Омеляна Пріцака подарувала бібліотеці Києво-Могилянської академії новинку, – збірник доповідей, що були виголошені науковцями на міжнародній конференції, присвяченій 100-річчю від дня народження Омеляна Пріцака, яка відбулася 30-31 травня 2019 року в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Збірник Омелян Пріцак: Життєпис. Спадщина. Наукові інтереси. До 100-річчя від дня народження : збірник наук. праць / упоряд. Таїса Сидорчук. – Київ : Національний університет «Києво-Могилянська академія», 2021. – 290 с. Переглянути зміст.

Статті продовжують тематику досліджень Омеляна Пріцака, а також розкривають передумови формування його як вченого світового масштабу. Для оформлення обкладинки використано мапу світу арабського географа Мухаммада аль-Ідрісі, рідкісна репродукція якої знаходиться в колекції Омеляна Пріцака.

Видання адресоване науковцям, викладачам, студентам, усім, хто цікавиться українською та світовою історією. Ознайомитись з виданням можна за попереднім замовленням через каталог у бібліотеці Антоновичів або у відкритому доступі.

Репозитарій