Вітаємо з Всеукраїнський днем бібліотек своїх колег, однодумців, партнерів та читачів! Бажаємо миру, наснаги, натхнення, оптимізму та творчого піднесення.

В цьому році Наукова бібліотека НаУКМА святкує також 15-річчя відкриття Бібліотеки Антоновичів.

Важливим в історії Києво-Могилянської академії був проект будівництва Бакалаврської бібліотеки Могилянки, підтримати який відгукнулось понад 300 осіб та інституцій з різних країн світу. Найбільшим спонсором будівництва стало подружжя відомих благодійників Антоновичів, що дозволило виконати проектні роботи, зробити реконструкцію та технічне устаткування у стислі терміни.

На знак глибокої вдячності цей корпус бібліотеки було вирішено назвати іменем Тетяни та Омеляна Антоновичів. 24 травня 2007 р. відбулося урочисте відкриття реконструйованої Бібліотеки, куди було переміщено частину фондів Бакалаврської бібліотеки першого корпусу НаУКМА. Студенти, викладачі та співробітники Могилянки створили “живий ланцюг” від першого корпусу Могилянки і кожну книгу передавали до нової бібліотеки.

На відкритті бібліотеки ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів були присутні колишній Посол США в Україні Вільям Міллер, почесний доктор НаУКМА, колишній прем'єр-міністр Канади Жан Кретьєн, президент Києво-Могилянської фундації Америки Марта Фаріон, Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський, письменниця, власниця однієї з колекцій бібліотеки НаУКМА Віра Вовк-Селянська.

Відкриття добре оснащеної будівлі стало здійсненням мрії про сучасну бібліотеку, адже вона є важливою складовою університету в науковому та освітньому процесах. 

В цьому корпусі розташована Адміністрація бібліотеки, Довідка, Читальні зали, Відділ комплектування документів, Відділ зберігання бібліотечно-інформаційних ресурсів, Інтернет-зала.

Сьогодні в бібліотеці Антоновичів розміщена друкована колекція із понад  300 тис. томів навчальної та довідкової літератури з усіх галузей знань. Є комфортні простори для індивідуальної роботи та навчання в групах. У бібліотеці проводяться літературні вечори, зустрічі, конференції, семінари.

Бібліотека поєднала культуру спілкування з книгою та нові інформаційні технології та стала комфортним місцем для навчання, дослідження, зустрічей і відпочинку.

Згадаємо, як це було. Фото архіву.

Репозитарій