Книжкова колекція Сергія Івановича Білоконя розпочала надходити до бібліотеки НаУКМА у 2012 році. Особова збірка (а це більше 15 тис. примірників) розташовується в приміщенні Бібліотеки рідкісних та цінних видань.

Книгозбірня С.І. Білоконя - унікальна за своїм складом. Частинами цієї колекції є бібліотечки відомих людей - такі собі колекції в колекції. Можна припустити, що початком зібрання стала бібліотека батька дослідника - доктора біологічних наук, професора Київського університету, директора Ботанічного саду імені академіка О. В. Фоміна Івана Петровича Білоконя (1914-1975).

Іншою важливою за цінністю та складом частиною колекції С. Білоконя в Могилянці є книжкове зібрання Федора Пилиповича Максименка (1896-1983) - відомого українського бібліографа-енциклопедиста, книгознавця, праця якого «Матеріали до краєзнавчої бібліографії України, 1847–1929» (1930) стала бібліографічною класикою.

Цінну частину зібрання становлять книги та відбитки середини - останньої чверті ХІХ - початку ХХ ст., що побачили світ у Москві, Санкт-Петербурзі та Києві. Також видання української діаспори середини ХХ століття тощо.

Помер Сергій Іванович Білокінь під час проходження лікування у США.

Наукова бібліотека висловлює щирі співчуття близьким і рідним померлого. Вічна пам’ять!

 

Репозитарій