З 28 травня по 2 червня 2023 року провідна спеціалістка Навчальної лабораторії історичних студій Хроболова Ганна взяла участь у програмі навчання неакадемічних співробітників під назвою “Track Libraries”. 

Організотор програми - Гранадський університет (Іспанія) в межах програми Erasmus+.

Ця 5-денна програма була присвячена роботі університетської бібліотеки. Учасникам представили основні напрямки роботи бібліотеки Гранадського університету й провели екскурсії до бібліотек різних факультетів й кампусів університету, познайомили з їх особливостями та спеціалістами. Крім представниці НаУКМА, у заході взяли участь 18 співробітників університетів та університетських бібліотек з 12 країн Європейського Союзу.

Гранадський університет (UGR) було засновано 1531 року і сьогодні це один з найбільших університетів в Іспанії. Тут навчається понад 60 000 студентів і працює понад 3000 осіб. UGR пропонує високоякісне навчання з багатьох галузей знань: соціальні, гуманітарні, природничі науки, мистецтва, інженерія, медицина. Університет є лідером з кількості студентів, що навчаються за програмами міжнародних обмінів.

Бібліотека університету складається з кількох центральних підрозділів (комплектування, електронні ресурси, підтримка репозитарію) та 21 бібліотеки факультетів, які розташовані по всьому місту та двох африканських кампусах. Велика увага приділяється управлінню якості роботи, бібліотека отримала сертифікати відповідності кільком міжнародним стандартам. Регулярно проводиться інституційний самоаналіз, щоб розробити та впровадити покращення.

Участь у тижні професійного навчання надала можливість отримати новий досвід та знання, надихнутися на нові ідеї, та побудувати нові контакти для співпраці. Культурна програма включала відвідування музеїв, виставок, організація яких також відповідає професійним зацікавленням Ганни.

Бібліотека НаУКМА заохочує своїх спеціалістів до навчання та радо підтримує участь у міжнародних проєктах!

 

Репозитарій