Шановні студенти! 

Ми раді оголосити про початок нового сезону стажування студентів у Науковій бібліотеці НаУКМА! Стажування — це чудова можливість для вас набути практичних навичок, ознайомитися з роботою бібліотеки зсередини, долучитися до команди професіоналів та реалізувати свої ідеї у сфері інформаційних технологій, наукової комунікації та бібліотечної справи.

Що ви зможете отримати під час стажування?

- досвід роботи в одній із провідних університетських бібліотек України;

- можливість попрацювати над реальними проектами та зробити свій внесок у розвиток Могилянської бібліотеки;

- практичні навички роботи з сучасними цифровими інструментами та інформаційними системами;

- спілкування з фахівцями бібліотечної справи та можливість обміну досвідом.

Запрошуємо приєднуватися до нашої команди!

Контактна особа: Пономаренко Марія Петрівна 

Тел. +38 044 462 56 74
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   

Місце знаходження підрозділу: Наукова бібліотека ім. Антоновичів, кімната 16

 № Підрозділ Наукової бібліотеки  Назва вакансії   Види робіт, функції
1. Відділ комплектування документів Асистент/ка бібліотекаря з наукової та технічної обробки документів Упорядкування фонду в обробці. Підготовка до друку шифрів УДК. Технічна обробка документів. 
    Стажер/ка у сектор каталогізації Створення бібліографічних записів мінімального рівня. Перевірка видань на дублетність. Додавання примірників до е-каталогу.
2. Відділ зберігання бібліотечно-інформаційних ресурсів  Асистент/ка бібліотекаря Якщо ти мрієш накачати м’язи не витрачаючи коштів і не гаючи вільного часу на тренажерні зали, першим долучитися до скарбниці нових надходжень бібліотеки - ця робота саме для тебе!  До обов’язків входить коло бібліотечних процесів від отримання книжки до розстановки її у сховищі, виконання читацьких запитів, усунення заставок, проведення інвентаризації фондів, вилучення застарілої, непрофільної та зношеної літератури. 
    Помічник/ця бібліотекаря для роботи з резервними фондами Відбір, вилучення застарілої, зношеної із основних та резервних фондів літератури, складання актів на списання, пакування для подальшої утилізації. 
    Стажер/ка у секторі приватних колекцій бібліотеки Упорядкування фондів приватних колекцій, усунення заставок, виконання читацьких запитів на літературу з колекцій. Допомога у складанні паспортів на приватну колекцію, фотографування екслібрисів, печаток та штампів, автографів, окремих зібрань, мистецьких експонатів тощо.
3. Американська бібліотека  Асистент/ка бібліотекаря Робота з колекцією книг та періодики, відбір актуальних джерел, популяризація читання та вивчення англійської мови в соцмережах (зйомка відео, рілсів, фото-виставки книг, короткі книжкові огляди на сторінки бібліотеки в соцмережах)
4. Відділ обслуговування навчальною літературою  Асистент/ка бібліотекаря   Організація книжкового фонду у вільному доступі читальних залів. Обробка та експозиція нових надходжень.  Консультації щодо користування електронним каталогом. Організація книжкових виставок
5. Відділ обслуговування науковою літературою  Права рука координатора електронного репозитарію НаУКМА eKMAIR Редагування даних, пошук електронних версій видань та додавання публікацій до архіву
    Стажер/ка у сектор оцифрування.  Сканування матеріалів і подальша робота з ними у системі оптичного розпізнавання текстів ABBYY FineReader
    Асистент/ка - аналітик/иня для роботи з науковими базами даних, до яких має доступ університет.  Пошук і відбір літератури в базах; перегляд, оновлення та аналіз архіву даних з профілями могилянських дослідників у академічних базах