Протягом червня та липня у студентів, викладачів, аспірантів та дослідників НаУКМА є можливість користуватись повнотекстовою базою даних SAGE Journals від видавництва SAGE Publishing Inc.

Могилянська бібліотека щиро вітає випускників 2021 року! Бажаємо з легкістю крокувати по життю і завжди відчувати підтримку альма-матер.

Зважаючи на карантинно-обмежувальні заходи, які діють в НаУКМА та згідно Наказу НаУКМА № 177 від 19 червня 2020, Бібліотека продовжує працювати в дистанційному режимі до 31 серпня 2020.

Шановні Випускники - 2020 протягом навчання Ви мали можливість користуватись ресурсами бібліотеки для навчання, настав час повернути всі книжки, що допомагали вчитись, аби нові покоління студентів теж мали таку можливість.

2 червня вітаємо з днем народження Тетяну Олександрівну Ярошенко – віце-президента НаУКМА з наукової роботи та інформатизації. Тетяна Олександрівна з 2005 по 2015 роки була директором Наукової бібліотеки НаУКМА, а 2015-го отримала підвищення і опікується бібліотекою вже на новій посаді. 2013-го року з подарованих нею книжок було сформовано іменну бібліотечну колекцію. Колектив бібліотеки вітає іменинницю та бажає натхнення на подальші наукові дослідження, гармонії та щастя.

Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки веде постійну роботу з відслідковування публікацій викладачів та згадок про НаУКМА у пресі.

Вітаємо! 

Грант пам’яті Юрія Паславського “Кращий читач Наукової бібліотеки НаУКМА” в 2018-2019 навчальному році здобули:
• Вітенко Єсенія Олександрівна - студентка 2 курсу бакалаврської програми ФГН.
• Кіщук Надія Миколаївна - студентка 1 року навчання магістерської програми ФГН.

Шановні студенти і викладачі НаУКМА, запрошуємо Вас ознайомити з вмістом платформи eLIbraryUSA, дізнатися, хто її передплачує та які можливості мають її користувачі.

З 2018 року українські наукові установи та вищі навчальні заклади (серед них і Києво-Могилянська академія) мають доступ до наукометричних баз даних Scopus та Web of Science.

НаУКМА продовжили передплату на Scopus та Web of Science коштом державного бюджету.

Запрошуємо на міжнародний семінар «Open Access, Open Science, Open Publishing: як це впливає на оцінку результатів та стратегію розвитку наукової діяльності», що відбудеться 3 червня в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Сьогодні відзначає день народження одна з особистостей, що багато зробила для Могилянської бібліотеки – Тетяна Олександрівна Ярошенко.

Вітаємо!  

• Вітенко Єсенія Олександрівна. ФГН-2
• Кіщук Надія Миколаївна. МП-1. ФГН

Запрошуємо дослідників на тренінг з вибору наукового видання для розміщення своєї статті.

19 червня у Бакалаврській бібліотеці ім. Тетяни та Омеляна Антоновичів представить свою поетичну збірку «Ніоба» вчений секретар Лариса Лебедівна. Збірка вийшла друком у видавництві «Смолоскип». Під час презентації відбудуться поетичні читання. Участь у вечорі також візьмуть літературознавець Ростислав Семків і поет Мирослав Лаюк.

Студенти НаУКМА мають можливість з користю розпочати літо: науково-популярна платформа «Підземка» оголосила конкурс на участь в програмі "GPS: літня школа кількісних та якісних методів".

Викладачі програми – найкращі спеціалісти кафедри соціології НаУКМА з методів дослідження – викладачі Олена Богдан, Олександр Виноградов, Олег Іванов та інші. 

Opens external link in new windoweKMAIR - електронний архів, де викладачі й студенти НаУКМА розміщують свої роботи. Запрошуємо дослідників дізнатися про те, як розмістити матеріали та особливості пошуку в колекціях eKMAIR.

Починаючи з 7 червня 2018 р. користувачі бібліотеки НаУКМА знову можуть отримувати віддалений доступ до Scopus і користуватися цим ресурсом зі свого персонального комп'ютера з-поза меж університету.

Шановні викладачі, співробітники, студенти НаУКМА! Для ефективної і плідної роботи в базі даних EBSCO, ми пропонуємо взяти участь в тренінгу, де ви дізнаєтесь багато корисного з пошуку інформації та зможете отримати відповіді на питання, котрі вас цікавлять.

Вітаємо випускників НаУКМА 2018-го року! Невдовзі Ви отримаєте дипломи, але перед тим Вас ще чекає підписання обхідного листка, а тих, хто планує вступати на магістеріум, підготовка до іспитів. Чим може допомогти бібліотека?

Репозитарій