Бібліотека НаУКМА взяла участь у створенні масового онлайн курсу "Наукова комунікація в цифрову епоху". Курс розміщено на платформі е-навчання Prometheus.

Курс призначений для молодих дослідників: здобувачів ступеня PhD, викладачів університетів на ранніх етапах їхньої наукової кар’єри, всіх, хто прагне дізнатися більше про наукову комунікацію, її основні складники, новітні тренди та технології, секрети ефективної роботи з інформацією, управління даними дослідження, а також отримати відповідні навички.

Курс побудований на основі трирічного досвіду викладання в Докторській школі імені родини Юхименків Національного університету «Києво-Могилянська академія», проведення численних тренінгів та семінарів в Науковій Бібліотеці Національного університету «Києво-Могилянська академія» та інших університетах України.

Після завершення курсу ви зможете:

- Зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів вашого дослідження.
- Застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для різних етапів дослідження і не тільки.

Реєстрація та проходження курсу - безкоштовні Opens external link in new windowза посиланням.

Репозитарій